Underlätta Chi flödet

Arbetet med att öka på energin i hemmet fortsätter. Läsbelysning har installerats och spegel har omplacerats för att få in mer ljus. Men jag har också sett över energins rörelsemönster-Chi i hemmet.

Chi-är ett begrepp inom Feng Shui som beskriver en energi och rörelse som finns i materia och i människor. Vi mår som bäst då Chi flödar lugnt och harmoniskt. För snabbt eller för sakta skapar obalans, och vi kan påverkas negativt.

Eftersom jag vill öka energin, vill jag göra det enklare för energin (chi) att flöda i hemmet. Tavlor och fotografier har fått ge plats för en renare yta, tidningar och böcker har samlats ihop och hallen har rensats på div prylar. Jag har valt att ta bort en del element som skapat mycket struktur/former/skuggor och svårt för ljus och energi att ta sig fram.

Det kan kännas  att stoppa undan vissa föremål man länge haft framme, men det känns också renande. Vid ett annat tillfälle då chi kanske behöver flöda långsammare, så kan de hängas upp igen, eller så kan de komma till rätta på en annan plats.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s